året der kommer og går....
Kransekage
   * 300 g kransekagemasse

    * 150 g sukker

    * Ca. 30 g æggehvider

 

Hviderne og sukkeret røres sammen til en grød. Grøden blandes lidt efter lidt i massen, hvorefter "dejen" stilles på køl.

Til Horn....
Når dejen er godt kold, rulles den ud efter en skabelon. Har man ikke en sådan, kan man som udgangspunkt sige, at forskellen i længden på pølserne skal være ca. 2,5 cm. Den første pølse skal være 11 cm lang, den næste 13,5 cm, den tredje 16 cm, osv. Toppen skal veje 20 g og rulles blot til en kugle.

Pølserne og toppen stilles på køl igen. De kolde pølser formes som ringe og bages af ved 220oC i ca. 8 min.

Når ringene er kolde, sprøjtes de med glasur og stilles oven på hinanden.

Tips:

Man opnår en sej masse ved at lade massen (rå) stå natten over i køleskabet, så begynder sukkeret nemlig at smelte.

Det er ikke nødvendigt at varme massen (som man gjorde i gamle dage). Man bruger almindelig stødt melis, ikke flormelis.

Kransekage kan fryses ned i bagt stand, men det bliver den ikke bedre af.

Kransekage skal helst bages på en dobbelt bageplade, gerne med nogle våde sider avispapir i mellem pladerne...

Kransekagemasse til små stykker kransekagekonfekt kan tilsættes lidt mere æggehvide, da de så bliver lettere at forme/sprøjte ud.

Man bør ikke bruge flormelis ved udrulning, da det smelter, når kransekagen kommer i ovnen. Bedst er det blot at løse dejen med en paletkniv, man kan evt. bruge ganske lidt mel.

Runde udstiksforme i passende størrelser kan bruges til at forme ringene efter. Når ringene er lagt på bagepladen, kan man presse let med et skærebræt for at få ringene præcis lige høje.

Glasuren laves bedst af æggehvide (pasteuriseret) og flormelis og skal være temmelig fast.
150 g florsukker (ca. 3 dl)
1 pasteuriseret æggehvide
½ tsk eddike

Nytårsmenuen
Vores menu nytårsaften skal bestå af:
nogle små toast til starter...med rødbede humus, oliven tappanade og auberginepure.
Forretter:
Hummersuppe med kød fra hummeren
Store hvidløgs/chili/ingefærmarinerede rejer
citrus/koriander marinerede kammuslinger med tomatsalsa
Foie gras terrine med e balsamicosky med hindbær

hovedret:
Vildsvine filet med porre/kartoffelrösti
rodfrugter og sky

Dessert....
Den tilbagevendende Chokolademousse (Valhrona)
og myntemarinerede ananas

Så laver vi lidt kransekage til dem der gerne vil have dette..
Og så champagne kl. 00.00.


Jeg pynter op med sølv og sort

desværre glemte vi fuldstændigt at tage billeder...øv men vi havde det sjovt....

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.06 | 20:58

Hvor er det smukt lavet - jeg kunne ikke have gjort det bedre selv - du er en perle - nej en diamant --- Knus Vibeke Lawaetz-

...
06.02 | 23:47

Jeg synes nu stadig at i mangler www.retromode.dk på jeres links til indretning, de har en masse fine skilte :)

...
14.10 | 02:59

Meninger er jo for ens egen regning. Det kunne være ment til en selv....

...
14.10 | 00:20

Det lettere for mange, at mene noget om andre, end at mene noget om noget

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE