det må du spise
link til det sunde
til alle personer

Sin sunde fornuft

Sider med sund mad    
http://www.diabetes.dk 
                                             
http://opskrifter.heede.dk/  Opskrifter fra Vægtkonsulenterne

http://www.vaegtkonsulenterne.dk/

http://www.netdoktor.dk/overvaegt/artikler/kostsund.htm

Start hellere i dag end i morgen. Lad dig ikke gå på af en enkelt smutter. Start igen. Og for alt i verdenen: Lad det ikke blive en sur pligt, men en fremtidig livsstil, hvor du gør op med dig selv hvad du vil byde din krop og dig selv. vi vil jo alle gerne blive lidt længere....og det starter med din egen indsats.
Planlæg dig ud af det et langt stykke hen ad vejen. Meld dig ind i en "klub" hvor der er fællesskab omkring det samme mål. Især hvis du har svært ved det alene.
Jeg har indtil nu tabt 12,7 kg, og jeg fortsætter til mit mål, som er omkring 10 kg til...... Har lige været til lægetjek. Mine kolesteroler var fine. Både de gode og de mindre gode. Måske lidt højt blodtryk, men det kan også spises mindre... Jeg glæder mig til sommer. Skal nok bare dyrke lidt mere motion. Så nu tager jeg ikke elevatoren til 5 sal. Jeg går både op og ned. Jeg går også med Porthos.Det burde da hjælpe lidt....
Det er herligt at smide det gamle "store" tøj ud. At blive rost af andre der fortæller at man ser godt ud. Har det også bedre med mig selv. Det går kun fremad.
Nogen gange synes man måske det går for langsomt. Men bare det går nedad....så går det.

21.10
Ja alting går op og ned...selv ens entusiasme...der har været sommerferie og fterårsferie og en masse gode undskyldninger...... Men det er et konstant arbejde at levere den "sunde" kost hver dag da det kræver en del mere end det "der sidder på rygraden". Nå men vi er ved godt mod og fortsætter selvom der lige har sneget sig nogle kilo på. Man opdager det når man skal have vintertøjet frem....Men der er ikke noget at gøre. Der må smides kilo, for det store tøj er væk og jeg nægter at købe noget nyt stort. Jeg kan vel for F..... bare tage mig sammen til at planlægge mine indkøb og madlavningen lidt bedre.Det er bare ikke altid nemt når jeg ind i mellem arbejder længe og det hele skal passe sammen. Nå men græd ikke over spilt mælk...
Jeg ser stadig Anne Mettes ansigt for mig når jeg stiger på vægten. Det kunne være jeg igen skulle besøge hende 1 gang om ugen. Det andet har jeg nok ikke godt af....

28.2
Nogen gange går det op, andre gange nedad. Har lige været i en mindre heldig periode hvor vægttabet ikke har været så faldende som jeg gerne vil have. Men pyt, det falder, bare i et roligt (nærmest søvndyssende) tempo.
Vægttabet er nu 13,2 kg og kommer selvfølgelig nærmere målet.Det er altid spændende når vægttabet nærmer sig 5 kg for så får vi taget "en strimmel". Det er der man kan se hvor meget man rykker. Jeg kan godt se på mine tal fra starten og så på den sidste strimmel at der er røget "massivt" fedt. og det glæder mit lille hjerte. Også helt bogstaveligt.
Nå men prøver jævnligt at skrive omkring dette project. Der er heldigvis lys forude. Skal se når jeg når mit mål om ikke jeg skulle sætte et før og nu billed på.

11,4
Går ikke så godt med vægt tabet lige pt. Men jeg har tabt 13,8 og holder vægten. Selv det kræver en vilje styrke....

4.5

Ja godt nok lang tid siden jeg har skrevet....og godt med det for jeg har taget lidt på ...ca. 1.5 kg. men nu er det slut...op på vægten igen og så der nedad....
Der har lige været så meget der har været i vejen for at følge mine planer. Bl.a dårlige undskyldninger og så alt det andet. Men vi starter med vejning igen hos AnneMette. Så kommer den rette kurs igen

9.7

Ja det går stadig ikke så godt...det står stille men det er jo også fint det ikke går op.
Det er sgu hele tiden noget man skal tage hensyn til. Og spare op til. Nogen gange er der bare ikke mere opsparing.Det har man brugt. Nå men jeg har hele tiden Anne-Mettes blik for mig.  (hende den søde fra DDV). Så jeg må tage mig sammen til at komme ud til hende....

Nå er igang igen...Det er efterår og der er mere standhaftighed forude( tror jeg) Jeg satser på minus 5 kg inden jul....håber det holder....
Sukkererstatning
personer

Iso-sød
Iso-sød er et nyt sukkerstof, som via en patenteret metode udvindes af sukker. Iso-sød kan erstatte sukker i de fleste opskrifter. Iso-sød må ikke dog forveksles med de meget stærke sødestoffer, som er op til 100 eller 1.000 gange så stærke som sukker, og som derfor kun bør anvendes i meget ringe mængde - tværtimod kan Iso-sød anvendes i forholdet 1:1.

Ud over de ernæringsfysiologiske kendetegn har Iso-sød også andre gode egenskaber, som gør det muligt at fremstille gode, sukkerfrie, kalorielette produkter og produkter specielt rettet mod diabetikere. Iso-sød er derfor lige anvendeligt i levnedsmidler og i lægemidler. Iso-sød er derfor også velegnet til teknisk brug.

Iso-sød gør det sundere at være sød.

Kort fortalt har Iso-sød følgende gode egenskaber:
Iso-sød smager lige så naturligt som sukker.
Iso-sød klumper ikke.
Iso-sød skåner tænderne og er med til at forhindre dannelse af caries og plak.
Iso-sød har kun halvt så mange kalorier som sukker, fordi stoffet ikke nedbrydes fuldstændigt i stofskiftet.
Iso-sød er velegnet til diabetikere.

Med Iso-sød er (næsten) alt muligt:
Iso-sød får dit bagværk til at smage bedre - og sikrer, at det kan holde sig længere. F.eks. optager kiks bagt med Iso-sød kun meget lidt vand og bliver derfor ved med at være sprøde og friske længe efter, at de er bagt - også hvis du kun erstatter en del af sukkeret i opskriften med Iso-sød. Denne begrænsede evne til at binde vand er også en stor fordel i de færdigblandede kagepulvere, fordi man kun i meget ringe grad kommer ud for, at pulveret kan klumpe. Dermed giver Iso-sød f.eks. vafler en klart bedre konsistens.

Indvirkning på blodsukker og insulin:
En lang række forsøg har vist, at den stigning i blodsukker- og insulinniveauet, som sker i kroppen efter indtagelse af Iso-sød, er langt mindre end for sukker eller glukose. For diabetikere, der lider af overvægt, er det samtidig en klar fordel, at Iso-sød har så lavt et kalorieindhold, fordi stoffet derfor også kan være med til at sikre en stabil vægtreduktion.

Iso-sød er velegnet for diabetikere.

Sådan anvendes Iso-sød:
Udover de egenskaber, som kan henføres til, at Iso-sød giver volumen og form til de produkter, det tilsættes, så kan det let opvarmes uden at miste smag eller blive nedbrudt. Derfor kan det med fordel anvendes til madlavning, bagning eller andre fremstillingsmetoder, der kræver høje temperaturer.

Iso-sød absorberer kun meget lidt vand. Derfor er det kun sjældent, at produkter, der er fremstillet med Iso-sød, klæber sammen. Det betyder f.eks., at små artikler som f.eks. slik kan kommes i pose uden at være pakket ind enkeltvis - noget, der tiltrækker den miljøbevidste forbruger. En anden fordel er, at eftersom produkterne ikke optager fugt, kan de holde sig længere.

Iso-sød fremmer smagsoverførslen i fødevarerne, opløses i munden og har ikke den samme "kølende" virkning som andre polyoler. Smagsegenskaberne gør Iso-sød til en glimrende ingrediens i slik, chokolade, bagværk og som smagsstof i kaffe og chokolade.

Iso-søds sødeevne afhænger af koncentration, temperatur og det produkt, det bruges i. Bruges det, bidrager det med 45-65% til den sødme, man ellers opnår ved med samme mængde sukrose.

Iso-sød kombineret med andre sødestoffer:
Iso-sød anvendes ofte kombineret med andre, kraftigtvirkende sødestoffer. Stoffet giver fylde, konsistens og en let sødme, hvor de kraftigtvirkende sødemidler giver produktet den sødme, det ville have med "almindeligt" sukker. En yderligere fordel ved denne kombination af sødestoffer er, at Iso-sød som oftest kan fjerne den bitre eftersmag, som nogle sødestoffer har. Synergivirkningen opstår, når Iso-sød kombineres med enten kraftigtvirkende sødestoffer eller andre sødestoffer, der giver volumen.

Iso-sød er et nyt sukkerstof, som via en patenteret metode udvindes af sukker. Iso-sød kan erstatte sukker i de fleste opskrifter. Iso-sød må ikke dog forveksles med de meget stærke sødestoffer, som er op til 100 eller 1.000 gange så stærke som sukker, og som derfor kun bør anvendes i meget ringe mængde - tværtimod kan Iso-sød anvendes i forholdet 1:1.

Ud over de ernæringsfysiologiske kendetegn har Iso-sød også andre gode egenskaber, som gør det muligt at fremstille gode, sukkerfrie, kalorielette produkter og produkter specielt rettet mod diabetikere. Iso-sød er derfor lige anvendeligt i levnedsmidler og i lægemidler. Iso-sød er derfor også velegnet til teknisk brug.

Iso-sød gør det sundere at være sød.

Kort fortalt har Iso-sød følgende gode egenskaber:
Iso-sød smager lige så naturligt som sukker.
Iso-sød klumper ikke.
Iso-sød skåner tænderne og er med til at forhindre dannelse af caries og plak.
Iso-sød har kun halvt så mange kalorier som sukker, fordi stoffet ikke nedbrydes fuldstændigt i stofskiftet.
Iso-sød er velegnet til diabetikere.

Med Iso-sød er (næsten) alt muligt:
Iso-sød får dit bagværk til at smage bedre - og sikrer, at det kan holde sig længere. F.eks. optager kiks bagt med Iso-sød kun meget lidt vand og bliver derfor ved med at være sprøde og friske længe efter, at de er bagt - også hvis du kun erstatter en del af sukkeret i opskriften med Iso-sød. Denne begrænsede evne til at binde vand er også en stor fordel i de færdigblandede kagepulvere, fordi man kun i meget ringe grad kommer ud for, at pulveret kan klumpe. Dermed giver Iso-sød f.eks. vafler en klart bedre konsistens.

Indvirkning på blodsukker og insulin:
En lang række forsøg har vist, at den stigning i blodsukker- og insulinniveauet, som sker i kroppen efter indtagelse af Iso-sød, er langt mindre end for sukker eller glukose. For diabetikere, der lider af overvægt, er det samtidig en klar fordel, at Iso-sød har så lavt et kalorieindhold, fordi stoffet derfor også kan være med til at sikre en stabil vægtreduktion.

Iso-sød er velegnet for diabetikere.

Sådan anvendes Iso-sød:
Udover de egenskaber, som kan henføres til, at Iso-sød giver volumen og form til de produkter, det tilsættes, så kan det let opvarmes uden at miste smag eller blive nedbrudt. Derfor kan det med fordel anvendes til madlavning, bagning eller andre fremstillingsmetoder, der kræver høje temperaturer.

Iso-sød absorberer kun meget lidt vand. Derfor er det kun sjældent, at produkter, der er fremstillet med Iso-sød, klæber sammen. Det betyder f.eks., at små artikler som f.eks. slik kan kommes i pose uden at være pakket ind enkeltvis - noget, der tiltrækker den miljøbevidste forbruger. En anden fordel er, at eftersom produkterne ikke optager fugt, kan de holde sig længere.

Iso-sød fremmer smagsoverførslen i fødevarerne, opløses i munden og har ikke den samme "kølende" virkning som andre polyoler. Smagsegenskaberne gør Iso-sød til en glimrende ingrediens i slik, chokolade, bagværk og som smagsstof i kaffe og chokolade.

Iso-søds sødeevne afhænger af koncentration, temperatur og det produkt, det bruges i. Bruges det, bidrager det med 45-65% til den sødme, man ellers opnår ved med samme mængde sukrose.

Iso-sød kombineret med andre sødestoffer:
Iso-sød anvendes ofte kombineret med andre, kraftigtvirkende sødestoffer. Stoffet giver fylde, konsistens og en let sødme, hvor de kraftigtvirkende sødemidler giver produktet den sødme, det ville have med "almindeligt" sukker. En yderligere fordel ved denne kombination af sødestoffer er, at Iso-sød som oftest kan fjerne den bitre eftersmag, som nogle sødestoffer har. Synergivirkningen opstår, når Iso-sød kombineres med enten kraftigtvirkende sødestoffer eller andre sødestoffer, der giver volumen.
Få styr på dit blodsukker:
http://www.helsenyt.com/frame.cfm?id=3048&sprog=1&grp=8&menu=17

BirkeSød sukker er kaloriefattig og passer på tænderne.

BirkeSød er et hvidt, krystallinsk stof, som ligner og smager som sukker. Det findes naturligt i træ, frugter, grønsager - og i menneskekroppen. BirkeSød bruges oftest som et kaloriefattigt sødemiddel, som ikke nedbryder tændernes emalje.

BirkeSød er stærkt på vej til at blive en ganske almindelig erstatning for sukker, og på grund af dets unikke egenskaber kan det bruges i mange sammenhænge
BirkeSød smager som sukker, men indeholder 1/3 færre kalorier og er godkendt af både WHO og USA's sundhedsmyndigheder (FDA) som et sikkert tilsætningsstof til fødevarer i begrænsede mængder.

BirkeSød tilhører polyol-gruppen af kulhydrater. Det går ofte under betegnelsen "sukkeralkohol", fordi det i kemisk opbygning ligner både sukker og alkohol. Da BirkeSød kun optages langsomt og ikke fordøjes fuldstændigt, kan det markedsføres med et kalorieoptag på kun 2,4 kalorier pr. gram.

BirkeSød indeholder 40% færre kalorier i forhold til sukker, og dermed er det en glimrende erstatning for sukker i mange af de kostprogrammer, der er populære for tiden. Desuden optages BirkeSød langsomt af kroppen og har dermed et lavt glykæmisk indeks på 7. Til sammenligning har sukker et glykæmisk indeks på 83.

Udover de fordele, BirkeSød giver som et sødemiddel i kosten, er stoffet også godt for tænderne. Dets evne til at modvirke nedbrydning af tænderne samt dets søde smag gør det meget velegnet til brug i sukkerfrit tyggegummi, pastiller og mundhygiejneprodukter som f.eks. BirkeSød tyggegummi.
Dette produkt er temmelig dyrt, men når man nu skal regulere sukkermængden, skal der jo ikke bruges så meget.


Birkesød, Xylitol - 800g
Gulerodskonfekt
til 1 person til flere dage eller blot en portion til mange personer
Når man er på nedtrapning af kalorier fordi vægten skal sænkes, så er der brug for lidt til aftenhygge ind i mellem. Jeg laver disse. da man godt kan "synde" uden det bliver alvorligt. Denne er fra DDV og er ganske dejlige. Kan ikke leve uden.... Laver altid en dobbelt portion da vi er flere der spiser dem. kan sagtens spises af ikke vægtregulerende personer.

til 2 portioner.

500 g revne gulerødder
80 g skummetmælkspulver
30 g mørk cacao u. sukker (gerne Valhrona fra irma)
saft og revet skal fra 2 små eller 1 stor økologisk appelsin.
lidt sødemiddel
80 g. tørret frugt skåret i små bidder. Jeg veksler mellem dadler, svesker, og list soltørrede tranebær.
Jeg har også eksperimenteret med krydderier som brunkagekrydderi (til jul) alm. kanel, lidt chili giver den pift...
Det hele blandes i en skål og æltes rundt. Det ser måske ikke så godt ud...men smagen bagefter er.. uhm.
Bredes ud på bagepapir eller kommes i et ildfast fad. der er smurt med lidt olie. Bages ved 160 gr. i ca 45 min-1 time. skæres i tern når den er afkølet. Kan holde i nogle dage i en tæt tubberware. men det er sjældent den holder mere end 1-2 aftener hos mig.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.06 | 20:58

Hvor er det smukt lavet - jeg kunne ikke have gjort det bedre selv - du er en perle - nej en diamant --- Knus Vibeke Lawaetz-

...
06.02 | 23:47

Jeg synes nu stadig at i mangler www.retromode.dk på jeres links til indretning, de har en masse fine skilte :)

...
14.10 | 02:59

Meninger er jo for ens egen regning. Det kunne være ment til en selv....

...
14.10 | 00:20

Det lettere for mange, at mene noget om andre, end at mene noget om noget

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE