Hvad det fører til......


 27.12
Ja så er juledagene overstået. Vi havde en god og hyggelig juleaften. Vi havde endda besøg af julemanden.... Emma var ikke specielt tryg ved det mens Sebastian synes det var helt perfekt. Hold da op hvor var der mange gaver. Et øjeblik var jeg glad for jeg ikke havde nogen små børn der skulle have julegaver... Ikke på grund af børnene...næ nej...men på grund af affaldet fra deres gaver....Hold da op hvor jeg genkendte flere sække med pap og papir. Det er pakket godt ind.... Nå men alt gik ok. Min far var her også og han havde det godt selv om han havde måtte arbejde for sagen. Bjørn hentede ham i bilen og de fik bakset ham ind i vores bil. Med kørestol og pottestol og det hele. Han kan jo ikke komme ind på vores toilet med kørestolen. Vores hus er ikke så handicapvenligt. Men det gik. Og med farmors hjælp. Farmor er tidligere sygehjælper så hun kan nogle tricks med hensyn til lyft.
Vores besøg af julemanden kommer der billeder af når jeg får dem af Martin. Det var hans kamera der blev brugt. Kan også være jeg kan låne et videoklip derfra.
I dag går turen til Næstved. Vi skal til frokost hos en veninde jeg har. Vi tager først lige i flisecenteret og ser om de har nogle gode tilbud på fliser til badeværelset.
Har også fået besked fra Birthe at turen med Lucca til Stockholm gik fint...Så der er måske hvalpe på vej til næste år...Det bliver spændende. Faren >Brasse< er onkel til Porthos, det er en bror til Kimi....

15,12
Ja så blev det mandag igen. En hyggelig lørdag aften i gode venners lag. Vi fik glögg, æbleskiver og lidt nødder samt div guf. Herefter bestilte vi vores sommer ferie.... Toscana i et hyggeligt hus med en lille pool. Så i mellemtiden blev der tryllet en lækker oksemørbrad med en dejlig salat, små ostebrød med tomat og god rødvin. Hvad mere kan man forlange...
Søndag stod vi op, og kørte ud og fældede juletræer. E´t til Birgit og et til os selv. Det er faktisk nogle temmelig store træer. Vores er et på 4 meter. Det vil sige vi har kun de øverste 2 meter. Det er sødt, lidt skævt og ikke særlig reelt. Men jeg blev enig med mig selv om at det skulle ikke være det perfekte lige træ i år. Efter brunch, lidt oprydning gik juleudsmykningen i gang. Det blev sgu sent inden det var færdigt. Vi spiste noget kold aftensmad, med en lækker rejemad og nogle gode sønderjyske spegepølser.
Så i dag skal jeg se om jeg kan få sat nogle billeder ind.

09.12
Sig tiden nærmer....Ja adventskransen blev købt...og pyntet lidt op med lidt småting jeg kunne lide. Jeg har da bestilt en stor dansk øko gås til juleaften, og en svinekam. Så skal jeg kun hente og betale det den 22.12.
Vi skal køre det sidste læs jord fra kælderen i dag. Der er dæleme blevet fjernet en del. flere ton. nå men så længe det bare skrider fremad så er det ok.
Et offentlig forum, er vel hvad man kan kalde en hjemmeside. På en sådan én må man jo passe på hvad man skriver så man ikke støder nogen eller får skrevet noget der kan misforståes. Jeg har prøvet på at være positiv når jeg skriver noget😀og jeg håber da også at de der læser det opfatter det sådan. Der er nogle ting som bare skal frem, og det kan så gøres positivt, så det helst ikke kan misforståes. Jeg vil da rigtig gerne have at folk fortæller mig hvis de føler jeg har skrevet noget forkert, for så må jeg rette det eller slette det hvis det ikke er muligt at skrive det anderledes.
Jeg har ikke været så god til at følge op i dagbogen, men det skal måske være et nytårsfortsæt😘


19.11

Jeg synes der er så meget for tiden. Jeg skal en masse. Nå men det er jeg jo til dels selv herre over. Jeg har en del overarbejde pt. men det er vel meget godt med alt det vi skal bruge penge til.Tiden nærmer sig julen med hastige skridt og i den forbindelse er der også en del ekstra arbejde. Da det jo er mit job at servicere en masse gode gæster, må jeg jo også være der når der er brug for mig.
Tiden er jo også "købe julegaver tid" og det skal jo også klares.Jeg skal med kolleger til Lübek på næste lørdag. Håber det bliver en hyggelig tur. Men garateret også kold. Jeg skal også snart tænke på at pynte lidt op til jul. Og adventskrans....Kreativiteten og tiden...tja..måske køber jeg mig til den i år. Altså en færdig en til at stille frem....De små nisser til troldegrenen, mai-leg og trip-trap nisserne og alle de andre smukke,sjove og dejlige ting. Juletræet i år bliver multicoloreret tror jeg. Jeg har en ide om sådan et med mange farver og gerne pang farver. Det er det jeg er til i år synes jeg.Men lad os se hvad der byder sig hen ad vejen.


 Jeg har været på besøg hos min tidligere klasselærer fra folkeskolen. Det var 34 gang vi var samlet. Kaja havde lavet en statestik over hvor mange gange vi havde været der (gik godt nok kun tilbage til 1992). Men så vidt jeg husker er der 1 eller 2 gange jeg ikke har været der. Så der havde jeg mange krydser. Nok flere posetive krydser end da jeg gik i skole.... 😀🙃
Nå men der var lækker buffet, dejlig varm stemning og utrolig dejlige mennesker. Det er en dejlig fornemmelse at se hvor mange der dukker op hvert år. Der er alti lidt afbud, men ud af 23 elever, er der et gennemsnit på 12 . Der er fint da der er et par stykker der bor i udlandet, rundt om i Danmark og nogen der bare aldrig har været der. Glæder mig hvert år til den 1 fredag i nov. Utrolig dejligt at Sørn og Kaja gerne vil se os år efter år. Håber det bliver ved.....
Vi synes jo vi stadig ser ud som da vi forlod skolen...
Min far ringede og sagde der lige var nogle papirer vi skulle kigge på og hjælpe ham med at udfylde. Det gjorde vi så. Jeg læste også forklaringen på erstatningen igennem, og det havde jeg jo set før da klagen blev indgivet i foråret. Selve klagen er sådanset ok... Det er erstatningen der er mærkelig. Der er vurderet en méngrad på 50% for et amputeret ben. (se nedenfor punkt 2) Det ville give en erstatning på  349.500 kr. men fordi han er 76 år så mener man ikke at han har brug for 50 % i erstatning. Han mangler stadig den ene ben (over knæet), men pga. alder mener man så godt at man deraf kan trække 40%....Har man 40% mindre brug for det ben man er blevet frataget?? eller har man 40% mindre brug for erstatning fordi man har en højere alder. Man får da ikke mindre livsværdi på 40% fordi man er ældre og ikke har noget ben. Man burde da få den fulde erstatning så livet kunne forsødes også selv om man er ældre. Det er da svært bare lige alene at tage på ferie, da man har brug for en del hjælp, bl.a et kateter der skal skiftes (også et men i forbindelse med operationen) samt andre ting.
Jeg forstår ikke helt den moral oog etik der er omkring disse beregninger.
Så jeg overvejer på min fars vejne at skrive et klagebrev og anke sagen. Er der nogen der ikke synes dette??? eller har I samme opfattelse af dette som jeg.?
Har men mindre brug for erstatning, fordi man er ældre?
Der er jo det i det at han måtte flytte fra sin forige bolig, til en handicapbolig. Den er fin og meget dejlig, men der er så meget andet der er fulgt med. Udgifter til flytning, køb af elektrisk handicapkørestol. Der vil være udgifter til handicaptranport når han skal nogen steder. Han har sværere ved "bare" at komme på besøg hos venner og familie, da det ikke er alle der har plads til en kørestol. Det er ikke bare lige at sætte sig ind i en bil og køre på besøg. Specielt ikke hos de i omgangskredsen der har trapper.
Så vurderingen synes de der har bestemt dette, måske ser godt ud på papir....nedsættelse pga. alder. Rend mig... Der er mange flere udgifter og ulemper ved et handicap på denne måde. Han har jo ikke bedt om at få fjernet benet. Alderen kan han jo ikke gøre noget ved, men livskvaliteten kan da holdes på et højere niveau hvis man ikke kun skal underholdes med folkepensionen. Og niveauet behøver jo ikke ligge på luxus. Men han kan jo(forhåbentlig) have en masse gode år endnu.
Og 209.700 fordelt på bare 10år....20.970 kr pr. år. Så er han 86. Men 20.970 er altså ikke meget pr måned i 10 år....det er knapt et par tusinde mere pr måned.... Tak skal man sige og helst mange tak....
Nu er min far en mand der ikke lige har tænkt sig at klage for han mener det er ok. Men han har da problemer hver dag med ting han "bare lige gjorde" før i tiden. Sådan noget som at komme ind og ud af sengen, kørestolen, bilen,skynde sig på toilettet, småting som vi bare regner for naturlige bliver bare lige pludselig til en opgave der tager tid hver gang.
Nå men jeg ser hvad det bliver til. skulle bare af med min galde... Har du en komentar er du velkommen til at skrive.
Resultat
Godtgørelse:
 209.700 kr.
Beregningen er foretaget pr. 1. december 2008

Kommentar
Beregnede beløb er vejledende

Beregningen i detaljer
1) Godtgørelse for 100 pct. varigt mén: 699.000 kr.
2) Godtgørelse for 50 pct. varigt mén: 699.000 kr. x 0,50 (méngrad) = 349.500,00 kr.
3) Nedsættelse for alder: 40 procent af 349.500,00 kr. = 139.800,00 kr.
4) Godtgørelse: 349.500,00 kr. - 139.800,00 kr. = 209.700 kr.
  
Lovgrundlag
Lov om arbejdsskadesikring, § 18
29/10
Ja det er lidt lang tid siden jeg har skrevet i dagbogen sidst.
Jeg har hft travlt, både på arbejde men så sandelig også med andet. Der bliver godt nok arbejdet derhjemme med projeckter. Lige i øjeblikket er det nye kloaker, pumpebrønd og kældergulv.
Der er så meget der skal nåes og det er ikke noget der kommer af sig selv.Jeg skal nok se at få sat nogle billeder ind af vores rodede hus og have. Man kunne næsten blive skør af det, men nogen siger det skal være skidt før det bliver godt. Men behøver det være så skidt😀🙃
Vi har også det problem at vi ikke bare har så meget ledig plads at man bare kan flytte alle de ting ind i et andet "tomt" lokale. Så det står på gang og fyldt op i rum der i forvejen er fyldt op. Nå men jeg er helt sikke på det bliver godt.
Onsdag den 17.9
Et foredrag om Rasmus Bo Bøjesens tur frem til der hvor han er i dag.... Smagning af de dejligste chokolader og kager.De var hvad jeg sammen med 4 andre fik et par timer i eftermiddags til at gå med. Det var luxus i højere lag.Uhm det var godt.
http://www.bojesenchokolade.dk/BOJESENS+BUTIK.92.aspx

Her et link så i kan kigge på det lækre....
5.9
Efter en sommer,hvor vi ikke må gå på stranden med hundene, men kun omkring indsøerne, var det en lettelse at komme ned i sandet og ved vandet igen. Porthos løb frem og tilbage i klitterne. Han er vild med det. Jeg fik plukket lidt hyben og blåbær ved indsøerne. Så da vi efter et par timer var hjemme igen, gik jeg igang med at rense hyben....Jeg fik lavet nogle skønne vanillesyltede hyben og et enkelt større glas brombær syltetøj..Uhm lækkert til nogle pandekager...

31.8.
Ja så er sommeren forbi, og efteråret starter sit indtog. Bjørn har sat fuglespjæld op under tagstenene idag. Man skal fjerne den nederste række tagsten og sætter så disse ribber op. Det er for at de ikke skal bygge rede oppe under, og så s.... ned ad muren. Vi sætter nogele fuglekasser op til foråret i stedet. Det er faktisk et stort stykke arbejde så det har taget en del af dagen.
Har også lige været en kort tur forbi morfar med rent tøj og fået en sæk med retur.Han har det fint. Jeg skal lede efter et slag til ham, så han kan køre på elkørestolen i regnvejr. det vil han gerne. Han er jo begyndt at handle selv, og jeg tror han nyder det,Tirs. 26.8
Ja det er godt nok lang tid siden jeg har skrevet her. Men nu er der lige lidt.
Omkring Porthos kastation som skete for lidt over 1 måned siden.Vi synes han er blevet lidt mere rolig, ikke fordi han har været specielt vild, men bare sådan når vi går tur og sådan i hverdagen. Ikke fordi jeg kan sige bestemt hvad det er vi har bare talt om at vi synes han virker rolig. Han har bare lidt svært ved at lade være med at gø af visse hanhunde når vi går tur. Det må vi vænne ham af med.Ellers er jeg spændt på om det hjælper på poterne. Ellers fortsætter vi bare med at få opereret hornlaget væk fra poterne.Det skal jo gøre jævnligt hvis det fortsætter. Det er noget der skal i fuld bedøvelse, så han mærker ikke noget.
Jeg skal på Rosenborg slot på rundvisning. Det bliver da lidt spændende. Har aldrig været der.
Var i går ude og sejle med et gammelt træskib Madonna. Flot gammel og velholdt skib.
sommerferien er slut
Ja så gik 3 uger ... Arbejdet starter igen og hverdagen begynder. Hold da op hvor kunne jeg godt lige bruge én uge mere. Men sådan er det nok hele tiden. Vi har da nået lidt. Vi har bl.a været en tur i Sønderjylland og besøge nogle venner.... Det var hyggeligt.
Vi har også haft besøg fra Århus🤩Vibeke har været her med sine 3 mindste børn. I går passede vi tvillingerne. De er altså skønne. Det gik rigtig godt.
Vi var hos Jan og Janne og spise og der blev de små hentet. De havde haft en dejlig dag.Jonas har holdt fest til kl 04.00 i morges. Håber han går ud og rydder i haven når han vågnerDe havde grillet. Men der mangler en oprydning.
Stuerne havde de ryddet temmelig fint. Og jeg har fyldt opvaskemaskinen et par gange. Så nu ser der rimeligt ud.
Sov ikke så meget i nat pga. fest. Og Bjørn skulle rejse til Ukraine i dag , så jeg var oppe kl. 06. for at køre ham i lufthavnen.
Porthos var lige med i haven, og der tror jeg han havde en rundtur med at samle rester op fra festen i går😀


25.7.
Det går fint med Porthos. Han har ikke haft problemer fra operationen. Han er frisk og fræk som han plejer. Vi er ved at sætte rotteplader ned omkring vores hønse/kaninbur og Porthos farer rundt i haven for at se om det hele går rigtigt for sig. Vi har i dag været ude og kigge på et hegn der skal holde vores søde hund inde, og vores små tvillinger når de er på besøg.

22.7
Porthos er blevet kastreret i dag. Samtidig har han fået trimmet sine poter og negle. De er pæne nu, har kun nogle revner men intet "overskud" af hornlag. Vi afleverede ham kl. 9.00 hos dyrlægen og hentede ham igen kl. 15.00. Der var lavet et lille snit foran pungen og det ser fint ud. Det er syet med indvendige sting så han ikke skulle slikke sig så meget. Dyrlægen sagde at han var i fin kondition og at han var en pæn slank hund. Et dejligt temperament. Han er altid glad og utrolig kælen.
Jeg håber sådan for ham at det vil stabilisere hans sygdom så han ikke skal have fjernet hornlag så tit. Jeg synes heller ikke det er så spændende, da det jo også er mig der skal betale hver gang han skal "opereres". Nå men vi fortsætter med at smøre og give ham fiskeolie samt frisk kogt fisk. Det er noget han synes om. Han får ikke fisk hver dag men et par gange om ugen lige som os. Olien får han hver dag
den 30.5 2008
Ja så blev jeg 51.... den 29.5 og jeg føler mig slet ikke anderledes end i forgårs hvor jeg var 50. Men i går fik jeg en masse SMSér med dejlige hilsner og tillykker. Jeg havde også et par stykker der ringede og sang fødselsdagssang for mig. Det er rigtig dejligt. Min svigerinde havde fødselsdag den 28...det vrimler med fødselsdage her i maj...Tillykke til alle der har fødselsdag i årets bedste måned....
Min kære mand er i Grækenland for tiden. Arbejde på et microbryggeri. Det driller vist lidt det de skal lave for han kommer ikke hjem til den planlagte tid.Men vejret er dejligt dernede mellem 35 og 39 gr. og om aftenen ca 22 gr. Det kan man da godt leve med. Men nu skal de arbejde og ikke ligge ved en pool, så er det nok lidt anderledes.I går var de først færdige ved 23.00 tiden. Fra om morgenen. Surt show.... De er i Athen og han siger der er smukt og at vi bliver nødt til at opleve det sammen. det lyder da lækkert. Så måske en tur til næste år i maj kunne være aktuelt.....
Min far hjuler rundt på sin nye motoriseret kørestol. Han er også væltet en enkelt gang...så måske skal han have et skilt på med "fartbølle". Men han kommer rundt og det er rigtig dejligt.
I lørdags var vi til guldbryllup hos min tante og morbror... 50 år.... ja det er jo dejligt og de ser stadig helt nyforelsket ud.
Jeg har købt en ny telefon... fødselsdagsgave...der har jeg lagt en masse musik ned på. det er fedt ...så lige nu hører jeg musik hele tiden.
Tager til Århus i næste uge for at besøge Vibeke (Lavaetz). Glæder mig til at se hende igen.Skal til den gamle by...har jeg tænkt.Bare et par dage. Men det er hyggeligt ...glæder mig til at grine sammen med hende...hun har sådan en dejlig latter.Vi skal nok også i byen og smage på lidt øl....
Tirsdag den 20.5
Hip hip hurra.
Jonas bliver 18 år i dag. Det skal fejres senere på dagen med lidt familie. Jonas ønsker en havefest lidt senere på sommeren med grill og telt i haven. Så håber vi vejret er bedre.
Min far har det strålende for tiden. han er blevet motoriseret. han har købt sig en elknallert eller hvad sådan en nu hedder. Nå men han kan komme rundt...med en mægtig fart synes jeg. Har prøvet at køre på den. Nem at håndtere. Min far har fødselsdag på lørdag. 76 år bliver han. Så skal vi op og spise frokost med ham.
Nicoline får vennebesøg fra Pragh. Hun var i efteråret dernede med klassen og nu er det deres tur til at komme her. Et fint program de skal igennem fra onsdag til søndag.
Men det kan jeg skrive lidt om senere
Søndag den 27.4
Ja der var lige 5 min. Vi skal lige have ryddet kælderen for skrammel. Har været hos min far med tøj til på torsdag samt hente vasketøj...Som om jeg ikke havde nok. Np pyt. Havde købt en gave til Nicoline fra ham som han gav hende. Hun blev gad. 2 t shirts ...en Björkvin og en G star.
Men Som min veninde skriver i min gæstebog så håber hun vi når det...Hun er snart færdig...Ja hun skal holde det hos sin søster og skal ikke tænke på telt i haven og oprydning i alle gemmerne. Menpyt...Hun kender mig og ved jeg skal nok nå det jeg vil nå.
Sang, tale og hvad der hører sig til skal nok også være på plads. Vi får en kanon fest. Men vores specielle øl til legligheden. (skal nok komme på øl siden men den er hemmelig indtil på torsdag) Jeg elsker detaljer ved festlige legligheder.Og dem komme der en del af.Det hele tager tid....Men gør også festen til netop DEN fest..... Vi glæder os til mad og drikke. Vinen skal vi hente hos en vinmand i morgen formiddag.Den er også specielt udvalgt til vores Thaimad....Så glæd jer gæster til forårets fest....
onsdag den 23.4.
Ja der bliver mindre og mindre tid til den konfirmation. Men vi når det vel nok. På Lørdag skal vi holde lidt fødselsdag for Nicoline. Hun har fødselsdag den 25 og bliver 15 år. Men jeg har desværre arbejde både fredag (og hele aftenen) samt lørdag fra kl 7.00 ti 14. Men vi tager ud og spiser lørdag. Det kan jo ikke nytte at hun ikke får en fødselsdagsgave og får en lille smule opmærksomhed på denne dag.
Det får hun så.Søndag starter det store forberedelsesræs... Nå men det går nok.
Har lige snakket med Kenny. Han har lavet "hemligheder" til lillesøsters fest....Er glad for sin lejlighed.

Har for øvrigt lige opdaget at vores tørretumbler er i "udu" der skal vist ett nyt varmelegeme i. Må ringe i morgen. Flere udgifter...
onsdag den 16.4
Hold da op hvor er der ikke lang tid til min "lille prinsesse" skal konfirmeres. Der er ved gud en masse jeg mangler endnu. Men jeg tror lige jeg må holde et lille familiemøde så jeg kan finde ud af hvad vi mangler, hvem der gør hvad.
Jeg har bestilt transport til min far så han kan komme med i kirken og hjem igen om aftenen. Han glæder sig meget til dagen.🤩
Der er stadig nogen der mangler at give svar på om de kommer.
Nicoline har jo 15 års fødselsdag 5 dage før konfirmationen. så det skal også lige fejres.Nå men vi når det nok.
Torsdag den 10.4

Min far ringede i formiddags og spurgte hvornår jeg kom op med pillerne til ham??? hvilke piller??? han troede han havde ringet og sagt til mig jeg skulle hente noget på apoteket. Men nej... Nå men det blev hentet og jeg var i byen for at købe flere joggingbukser til ham samt håndklæder i forskellige farver. det var hjemmehjælpen der havde sagt de skulle være forskellige....Jeg ved ikke om det er til hoved og hale som med små børn men jeg købte det  bare. Var lige hjemme hos ham og lagde samtidig noget tøj i tørretumbleren. Håber hjemmehjælpen tager det i morgen.
Han har det ikke så godt PT. håber det bliver bedre hen ad vejen.


Med hensyn til konfirmationen halter jeg stadig bagefter. Der skal skrives sang, finde ud af hvad jeg mangler. Øllet skal tappes på fad, det står og gærer. Mangler at finde glas og tallerkner.
Jeg skal lave bordkort på onsdag. Har lavet en kalender over de dage der er tilbage. Og der er godt nok maget. Nå men jeg er vant til at arbejde under pres. Måske er det i virkeligheden det jeg har det bedst med. Invitationerne er sendt ud og der er kommet tilbagemeldibger. De kommer løbende...

søndag den 6.4
Ja så har vi lige holdt fødselsdag for Kenny. Sidste fødselsdag "hjemme" for Kenny flytter ind i sin lejlighed nu. Han har taget sin dyne med og skal sove der inde. Så nu kan vi  få ryddet gangen i kælderen så vi kan begynde vores renovering af gangearealet. Tænk at den første flytter.... Det bliver nok lidt mærkeligt alligevel..

Min far har ikke haft det så godt et par dage. Har skulle have meget hjælp. Jeg var der i går og forsøgte at hjælpe ham men han er tung dødvægt. Han kunne ikke komme i sin seng, så jeg måtte ringe efter assistance.
I dag var han faldet ud af sengen fordi hans kørestol var gledet. Åh hvor jeg synes det er en uholdbar situation. Håber bestemt han bliver bedre fysisk, ellers ender det med at det bliver et plejehjem eller beskyttet bolig. Så kan han ikke være i sin lejlighed.
Nå men vil lige ringe til ham for at høre hvordan det går. Skal op med rent tøj til ham i morgen.
tirsdag. 28.1
Jeg synes i bund og grund jeg er et positivt menneske og har også opfattelsen af at de fleste mennesker betegner mig sådan. Men der er nogle gange at man synes det ikke helt er sådan. Jeg håber da ikke det fortsætter på denne måde. Eller også er der bare dage hvor man er mere nærtagen. Det var jeg nok i går.
Jeg håber at menneskene vil enes, til trods for at vi ikke alle har samme mening. Det er jo forskelligheden der viser menneskeheden vejen til hinanden, supplerer hinanden, giver viden og forståelse for hinandens forskelligheder. Men ind i mellem kan man godt forstå hvorfor der er krig i vores verden,når en evt. misforståelse eller mistolkning af sagt eller skrevet, bringer et venskab, eller en befolkning til at gribe til yderligheder.Der er mange gange i mit liv jeg har været skuffet, gal, eller sure på folk. Det ligger bare ikke til mig. Det bruger også for meget af min energi. Det dræner, at tænke sådan hele tiden.
Min mand har for mange år siden sagt: Fordi de andre er sådan , behøver vi jo ikke være det. Men ind i mellem bliver man revet med af situationen. Man skal blot huske at stoppe i tide.

Min lærer fra skolen skrev til mig til vores 25 års jubilæum:
Du er altid så positiv og forstår at spræde glæde omkring dig. 
Det glæder mig at høre sådan noget.Vi ses hvert år, og vi glæder os alle til denne dag. Og sådan har det været siden vi forlod folkeskolen i 1975. 
Med disse ord vil jeg lade dagen gå videre. Der er sikkert mange der har tanker og føler lige som jeg. Men de der har andre tanker, har lov til at have dem. Der er plads til os alle.29.1
Ja endnu en dag hvor det er ok på hospitalet. Skal tale med en distrikssygeplejerske på tirsdag.  Så må jeg se hvad der kan komme ud af dette. Men stadig positive bølger.

7.2

Det gik ok med samtalen på hospitalet. Distriktssygeplejersken kom med tilbud om beskyttet bolig. Jeg foreslog også dette frem for et plejehjem. Min far var meget tynget af situationen. Han synes det er at synke dybt. Men kan jo godt se fornuften i t flytte hen et sted hvor han kan komme rundt i en kørerstol. Der bliver plads omkring ham.
Jeg spurgte om der ikke var mulighed for en stuelejlighed. Dette ville hun undersøge. Jeg tror det er godt, hvis han kan køre ud i haven.
Det er helt nyrenoverede lejligheder, så det var et held at der var nogen ledige. Men han skal have en del hjælp til at starte med. Han har problemer med balancen og med det venstre ben.Det vil ikke altid som han vil. Men alt i alt en god dag som nok skal ende med at det bliver godt der i den nye bolig. Vi skal nok gøre noget for ham så det bliver en hyggelig bolig med møbler , billeder og noget kendt tingel tangel . Han kan jo selv lave mad, eller få mad fra den anden side hvor der ligger en "ældre café". Men vi tager én dag ad gangen.

11.2.
Var ude og kigge på lejlighed med min far i dag. Der var godt nok gået rigtig koks i transporten til og fra hospitalet med VBT.Han skulle jo mødes med mig en ergoterapeut og viceværten kl 10 , men de var der 9.10 g der var jo ingen. Så jeg blev ringet op og blev spurgt hvor jeg var henne. Men jeg var jo ikke taget afsted endnu. Skyndte mig afsted, men de var kørt da jeg kom. Så min far var på tur rundt i byen. Kl 10.15 kom der en der skulle hente ham, men han var jo ikke engang blevet afleveret endnu.  Nå men efter han kom frem så legligheden og måtte så vente på en ny afhentning. Jeg stor på et tidspunkt ca en halv time alene med min far. Hvis han skulle på toilettet så måtte jeg have kørt ham over på det nærliggende plejehjem og få dem til at hjælpe mig. Der var jo ingen hjælpemidler i lejligheden ingen toiletpapir eller noget. Nå men der skete ingen ting og han blev hentet kun med noget forsinkelse. Jeg kørte med tilbage til hospitalet og han var lidt træt oven på dagens oplevelser. Var lige i banken bagefter for at ordne nog´le ting så jeg kan købe noget til lejligheden.Han tager det stadig pænt.

16.2
Var nede på stranden i dag med Porthos. Bjørn (min mand) og Jonas (min yngste søn) var også med. Det blæste godt nok en del og det var en lidt kølig fornøjelse. Men det var rigtig dejligt. Porthos nyder at løbe på stranden. Han hopper rundt op og ned på sandskråningerne. En fornøjelse at se.men dejligt med sådan en lang tur.
Var hos min far senere. Han har fået sin "nye" kørestol. Denne skal jo være hans faste følgesvend mange år endnu.Har også fået papirer vedr. hans lejlighed. Jeg skal lige læse dem igennem så han kan underskrive dem og de kan sendes. Så får vi hans ting flyttet og får ordnet det pænt til han kommer hjem i sin nye lejlighed.

20.2

Ja så er der skrevet under på lejligheden. Og pengene bliver overført i morgen. Så mangler jeg bare en masse fridage til at pakke og flytte i.
Min ældste søn skal også flytte på samme tid. Utroligt hvor alting altid falder sammen. Nå men vi når det nok. Jeg skal nå det... for jeg skal til Belgien i påsken. Nå men det kan I høre om senere. Vi tager nok også en masse billeder dernede.
 
17.3
Ja så blev det indflytningens dag.Min far ankom til sin nye adresse 10.16. Vi havde købt kager og stod parat da han kom hjem. Jeg havde fået en fridag og Bjørn havde ferie. Det gik rigtig godt.
Vi havde gemt nogle malerier der skulle hænges op. For ikke helt at umyndiggøre ham, var han selv med til at bestemme hvor de skulle hænge. Selv om han vist er ligeglad, bare de hænger.
Jeg havde plantet forårsblomster i hans lille have. Det ser rigtig hyggeligt ud.
Men vi kørte i byen og handlede lidt ind så der er til morgenmad og noget pålæg så der kan smøres nogle "madder".
Min far havde bestilt en buket blomster der kom med bud. Det var til os, som en varm tanke som tak for hjælpen. Det var rigtig rart.Vi tog hjem kl. 17.30 . Vi skulle have gæster kl. 18.30 så vi havde lidt travlt.
Nu ringer jeg til ham i morgen og spørger hvordan han har sovet i sit nye hjem.

28.3
Ja der er gået et stykke tid. Desværre har der ikke været så meget tid.
Vi har haft en dejlig tur til Belgien. Der er lidt stemningsbilleder på siden.

Min far er faldet ok til i lejligheden. Der kommer nogen dagen igennem og kigger til ham. Hjemmehjælp, en sygeplejerske og så har han også haft gæster ind i mellem. Så det går.
Kenny (min ældste søn) er ved at nærme sig tiden hvor hans lejlighed er færdig og klar til at flytte ind i. Så invaderer vi hans værelse, for vi skal lave vores gang om i kælderen. Så hans værelse skal fyldes med ting der står i gangen.
Åh hvor har man altid for lidt tid. Nå men der venter jo også en konfirmation forude. Den 1.maj skal Nicoline jo konfirmeres, så der skal nok komme lidt derfra også. Der skal også laves øl, selv om vi er lidt sent ude. men vi håber den bliver ok. Vi starter i morgen tidlig.Skal også kigge på tøj.
Maden som vi skal have skal også bestilles. Det må blive næste uge. Nå men nu vil jeg gå i seng for det er gået hen og blevet den 29. I morgen(mellem den 29 og 30) er der jo en time mindre...FOR DER SKAL URET JO 1 TIME FREMAD...
Mandag d.27.1.2008
Positive tanker er en naturlig del af dig...


 

Sådan havde jeg det idag....læste lige noget der ramte mig, og fordi jeg ved det er tiltænkt mig, af en eller anden årsag, og lige i denne sammenhæng ikke er andet end et "sjovt" ordsprog for andre.
.... Men også fordi min far gennem 14 dage på hospitalet er blevet trukket gennem en masse og i dag fik sat sit højre ben af lige over knæet.
Jeg blev fyldt med magtesløshed og fustration.
Men min far var utrolig positiv, til trods for situationen. Han er 75 år og har været gennem en del.
Det startede med et blødende mavesår, som jeg fik ham indlagt med for 14 dage siden. Det havde de svært ved at stoppe på det ene hospital. Så sendte de ham videre til næste hospital. Der gik de op gennem lysken for at få bugt med mavesåret. Det lykkedes at stoppe for blødningen....men...men  Så fik han en blodprop i benet som de så sendte ham ud på et 3. hospital for at ordne. Det gik ikke og han blev sendt tilbage til det 1. hospital med beskeden om at benet ikke var til at redde. Nu ligger han så med 1½ ben. Han tager det ufatteligt roligt og positivt. Så det må vi andre jo også gøre.Jeg ser positivt på fremtiden for ham, og håber han holder ved denne linie han har "lagt".Det vil vi i vores familie gøre vores til.
 
Disse positive tanker vil hjælpe min far og familien videre, sammen med andre positive mennesker.
Ønsker om positive tanker udspringer fra en tilstand af frustration, smerte og magtesløshed....
(citat fra http://www.halinagold.net/blogda/?p=84)


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.06 | 20:58

Hvor er det smukt lavet - jeg kunne ikke have gjort det bedre selv - du er en perle - nej en diamant --- Knus Vibeke Lawaetz-

...
06.02 | 23:47

Jeg synes nu stadig at i mangler www.retromode.dk på jeres links til indretning, de har en masse fine skilte :)

...
14.10 | 02:59

Meninger er jo for ens egen regning. Det kunne være ment til en selv....

...
14.10 | 00:20

Det lettere for mange, at mene noget om andre, end at mene noget om noget

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE