19 april 2009
De flotteste mandelblomster

19 april 2009

den 30.10
Ja nu er der gang i hønsene. De får lov at komme i haven ind i mellem og de nyder det. Men de følger meget "Hønsen". Det er hende der fører an. Porthos fik lige jagtet dem lidt i går, så den ene endte hos naboen. Så vi måtte ind og hente den. Han lærer nok aldrig at det er "forbudt område" at jagte vores høns....😲

Søndag d. 14 september
Ja vejret var jo dejligt og rigtig efterårssolbeskinnet.
Vi er begyndt at fjerne en masse buske bagerst i vores have, fordi vi vil så græs og se om vi kan "slå" vores skvadderkål væk....
Vi er også begyndt at tænke lidt på en overordnet haveplan, men mangler måske en have akitekt der kan fortælle os præcist hvad vi skal plasere og hvor.
Der er så mange måder man kan indrette en have på og jeg kunne godt tænke mig at få forskellige bud på dette. Så hvis der er nogen der mangler en opgave fx. til en eksamen eller bare er interesseret i sådanne ting må de meget gerne henvende sig....
Nå men indtil da, så skal vi nå så meget som muligt. Der skal lægges ny faskine, en pumpe i kloaksystemet og en ny carport. Men måske kunne der også der være hjælp at hente til en helhedsløsning. Desværre er det jo ikke os alle der er så heldige at kunne være med i "have haves" eller "hokus krokus". Selv om det ville være skønt

Høns i haven.
Vi har høns i baghaven. Bare et par stykker tilbage. Vi må ikke have haner. Vores 2 høns er snart så gamle at de kun lægger æg meget sjældent. Og kun om sommeren. Når det bliver lidt lunere i vejret, kan det være der kommer et par nye høns til. Men så bliver det måske dværghøns.
Porthos synes det er sjovt at jagte dem. Det synes hønsene bare ikke. Den sorte lægger sig bare ned, så mister han interessen. men den brune pisker rundt med hunden i hælene. Han gør dem ikke noget, han vil bare lege.


Nye kyllinger i haven.....

Har helt glemt at fortælle at vi har fået 4 nye kyllinger i vores hønseflok.
Vi købte dem da de var 4 uger gamle.De har selvfølgelig fået navne....
Nogle vil selvfølgelig sige at det giver man ikke høns. Men vi skal ikke slagte og spise dem. De er der for lidt hygge, gødning og lidt madrester og så give lidt æg.
Jeg ved det er billigere at købe æggene, selv om man som jeg, kun køber æg fra fritgående høns. Men nu er jeg sikker på hvordan hønsene har det, hvilket foder de får, og hvor friske æggene er. Og det er rart. Denne flotte solgule blomme er bedre end dem man køber.
Og det er afstressende at have dyr. Vi har i sommerferien gravet rotteplader ned 3 steder rundt om dyrenes hus.Der mangler 1 plade, men den kommer ned i løbet af ugen.
Vi har haft besøg 2 gange i løbet af det sidste år af rotterne. Vi har også haft rottekasser stående, men så snart at de ikke bliver rørt flytter rottefængeren dem. Men de vender tilbafge...det ved jeg. Tror vist allerede de er der, for Jonas så vist en i går ...og det var vist ikke en mus ....sagde han. Den havde en tyk hale. Nå men vi tjekker hver dag og ellers er det teknisk forvaltning igen. Og så er der den sidste rotteplade i. Så skulle den være der.Skal tage nogle billeder af resultatet😲 og af kyllingerne der nu er 7 uger gamle. Det er nye racer vi har købt. 2 stk batman ( der siges det er en hybrid race, men de er søde nok)1 hellevad Hellevad-hønen er en krydsning mellem to rene racer, den Hvide Italiener af Skalborg linjen og New Hampshir og en skaldborg.


på nye eventyr....
Nu er kyllingerne 8 uger og der er fart på dem. De løber rundt i det store bur nu og trives fint. De hygger sig med at skrabe og finde små dyr. Så der finder de selv lidt ekstra tilskud til kyllingefoderet. Græs og salatrester synes de også om. De skal nok få det godt.

i dag er det den 27.2 og sætter lige "lidt gammelt" forsidestof ind her:
Der er sket det at vores nye høns er begyndt at lægge æg...Ikke at de kommer væltende ud af dem, men der kommer måske 2-4 hver dag og det er da glædeligt. Det er især vores Hellevad høne der er i gang. Det er også hende der er frygtelig eventyrlysten. Hun flyver op på taget af hønsehuset nå hun er ude. Hun har også været en tur i naboens have, deroppe fra.

Men i går den 26...havde vi vild hønse jagt i haven. Vores skaldborg blev jagtet af porthos. Jeg troede det var snevejr...så mange hvide fjer. Og Porthos var bare ikke til at stoppe. Hvis bare den dumme høne forstod at den skal lægge sig ned....Så gidet han dem ikke. det er kun sjovt når de løber. Vores gamle høne kender det...Hun lægger sig ned, så skubber han lidt til hende men når hun ikke løber så er hun ikke interessant. Men da jeg endelig fik fat i hunden løb hønen ad H til. Og det stod hunden med fjer ud af munden. Sjovt så det sgu ud og lige i sådan et tilfælde har man ikke noget kamera. Nå men hunden kom ind. Og hønen kom frem lidt senere, lettere pjusket i sine fjer.


Have link

Mit store ønske

😀Jeg ELSKER vores have. Opholder mig meget i den. Det er en gammel have. Da vi købte huset i 2000, med overtagelse i dec, var der jo ikke så meget man kunne gøre i haven. Vi ventede spændt på foråret så vi kunne se hvad der kom op af jorden. Der kom små blomster, senere flotte staudere så blomstrede æble og kirsebær træer.
Det er en have der altid er blevet passet og plejet. Og der har altid været en masse blomster i den.  Men en del år inden vi købte, var den blevet en del forsømt Og dette havde resulteret at et ton af skvadderkål havde fået lov at "yngle". Vi forsøgte at holde det nede , men det er noget af en opgave. 😥
Da kirsebærrene blev modne fandt vi ud af at det var syltekirsebær. Det er nu også helt fint med det. Men for det første var det meget stort og vi ville aldrig kunne nå de bær der sad i toppen. Og jeg nåede at få plukket nogen inden fuglene spiste dem alle. De kan åbenbart ikke smage at de er sure.
Nå men der skulle jo gøres noget ved haven. 😲
Året efter 2002 blev der bygget et fint kaninbur hvor vores kaniner kunne løbe rigtig rundt.
Så brugte jeg sommeren til at fjerne, og jeg mener fjerne skvadderkål fra haven. Jeg vendte et pænt stykke jord bid for bid og sorterede rødderne fra jorden, inden jeg sigtede jorden gennem en blå champignonkasse ned på det ordnede stykke igen. Jeg fjernede stauder fordi rodnettet var fyldt med rødder fra skvadderkålen. Fik sat et par blommetræer der i stedet.
Vi fik fældet vores store sure kirsebær træ, og har fået lavet nogle afgrænsede bede hvor der bliver sået salat og andre småafgrøder.
Vi fik et lille drivhus der kunne stå op ad væggen, hvor jeg har dyrket tomater og forrige år havde jeg held med at få meloner. Hele 4 stk.

Men men men....Vi kunne rigtig godt tænke os et drivhus hvor der kan stå noget om vinteren, hvor der kunne dyrkes dejlige sommer afgrøder til spisekammeret.

Er der nogen der har et drivhus stående (helst på sjælland) de gerne vil af med?🤩 Det må gerne være et trædrivhus eller et alu (Hvis nogen har et grønt er det helt fint). Det må gerne være omkring 10-12 m2. Vi vil meget gerne komme og tage det ned. Så må det meget gerne være gratis eller i hvert tilfælde ikke særlig dyrt.
Jeg vil gerne have et sted hvor jeg kan forkultivere, så mistbænke kunne også være godt.
Men et drivhus er meget højt på min ønskeliste, og der er garateret nogen der har et stående der ikke bliver brugt af den ene eller anden grund og bare ikke bliver flyttet fordi........

Det er også i vores have at humlen står. Til foråret håber jeg at vi får udvidet vores humle sortiment. Der kommer nok et par planter til.

Jeg vil her på siden sætte billeder ind af en evt renovering af huset, dets udnyttelse og hvad der så ellers sker i haven gennem året.


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.06 | 20:58

Hvor er det smukt lavet - jeg kunne ikke have gjort det bedre selv - du er en perle - nej en diamant --- Knus Vibeke Lawaetz-

...
06.02 | 23:47

Jeg synes nu stadig at i mangler www.retromode.dk på jeres links til indretning, de har en masse fine skilte :)

...
14.10 | 02:59

Meninger er jo for ens egen regning. Det kunne være ment til en selv....

...
14.10 | 00:20

Det lettere for mange, at mene noget om andre, end at mene noget om noget

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE