Grib kærlighed og madlavning an med hensynsløs løssluppethed.
pandekager med æble/Østrig
Ingredienser :
2-3 store æbler
evt lidt citronsaft
100 g hvedemel
50 g sukker
½ tsk reven citronskal
2 æg
2 spsk mælk
1 spsk rom

Til stegning:
smør eller margarine

Fremgangsmåde :
Skræl æblerne, tag kernehus, stilk og blomst ud, del dem. Skær æblerne i små terninger og læg dem i koldt vand tilsat lidt citronsaft, så mørkner de ikke så hurtigt.
Bland mel, sukker og reven citronskal i en skål. Rør først æggene i, dernæst mælk og spiritus. Lad æbleterningerne dryppe godt af og bland dem i dejen.
Varm 1-2 tsk fedtstof på panden og kom ca. 2 spsk dej på. Vip panden let, så dejen fordeler sig. Bag klatkagerne gyldne på begge sider. Rør af og til i dejen. Server klatkagerne umidbart efter de er bagt. De er bedst lige fra panden, men kan holdes varme kort tid i lun ovn med åben ovndø

Servering :
Serveres med flormelis eller is.
Kan også serveres med rosiner der har ligget i rom et par dage, samt æblekompot i stedet for at komme æblerne i dejen.
bryllupskage
Bryllupskage indeholdene nødde og chokoladebunde, trøffelcreme og frugtmousse.
bryllupskage
Bryllupskage jeg lavede til min venindes bryllup
kager fra det sydlige.
Man skal ikke være nøddealergiker eller være bange for kalorier hvis denne skal indtages
Baklava:
350 g nødder,hakket ikke for fint.(pistager,mandler og pecan)

500 g filodej
300 g smeltet smør

Lage:
500 g lys rørsukker
½ l vand
1 hel kanel stang
saft fra ½ øko citron
gul skal fra den ½ øko citron

Start med at tænde ovnen på 170 gr. smør en bageform 25x30 med smaltet smør.
Læg et lag filodej i formen, og pensl dette med smeltet smør. Tag et lag til og fortsæt på samme måde som før til ½ delen af filodejen er brugt.
Herpå fordeles de hakkede nødder.
forstæt med filodejen som før. husk smeltet smør mellem hvert lag.Slut med at smøre på toppen.
Man kan også komme nødder mellem hvert lag, men så skal der bruges flere nødder, og det tager lidt længere tid.Men begge dele er ok.
Del kagen i ruder (evt. diamantformet)
Bag til den er gylden og sprød ca. 45 min.

Mens kagen bager laves sukkerlagen.
Kom det hele i en gryde og lad det simre ca 15 min. sigt lagen inden brug.
Lad kagen afkøle lidt og hæld varm sirup over kagen. Lad kagen blive kold og sirupen være opsuget før kagen spises. Den smager godt med vanilleis til, men kan sagtens nydes uden.


noget om.....

Chili er et stærkt krydderi og ordet kommer fra chilli nahuatl -sproget. Chilifrugterne kommer fra planteslægten Capsicum, der hører under Natskyggefamilien . De indeholder stoffet capsaicin . Dette stof virker voldsomt stærkt på mennesker og andre pattedyr , men ikke fugle . Capsaicin stimulerer nerver i huden og tungen , som normalt reagerer på varme og smerte og hjernen narres til at tro, at man brænder. Ud fra Chilifrugten er udarbejdet en skala til at bedømme en capsaicinbaseret smags styrke: Scoville-skalaen . Capsaicin bruges i smerteforskning til at dræbe nerveender med.

Chilien stammer fra Mexico , hvor man har nydt chili de sidste 9000 år.

Mange krydderier , deriblandt chili, har den positive bieffekt at de er bakteriedræbende.

Chili er hovedbestanddelen i Harissa .

Harissa

4 dl tørret, rød og ikke alt for stærk chili
1½ hele, store hvidløg
1 stor spsk hel kommen
2 tsk. hel coriander
en kvist marrokansk mynte, eller anden mynte
1 spsk spidskommen

Læg chilierne i blød i kogende vand i en time. Tag gummihandsker på og fjern kerner, de lyse frøvægge og stilk. Pil stammen, roden og de allergroveste skaller af hvidløgene, men man behøver ikke pille hvert enkelt fed.
Rist kommen, korianderfrø og spidskommen på en tør pande.Stød kommen og coriander meget fint, enten i en morter eller kør dem på em krydderikværn/kaffemølle.

Kør det hele i blenderen til en lidt grov grød. Kom på rene, små glas og dæk overfladen med olie. Således holder det uendeligt, og det er meget bedre end den færdigkøbte på dåse.

stærke sager.....
Så det stærke. Link om Chili  
http://www.freetime.dk/chili/chili-gode_raad.htm

http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=2170/sprog=1/grp=8/menu=17/ 
http://www.idenyt.dk/artikler_show.asp?show=12444                                          
Hvis bukserne strammer....Gode links

Andre sider med sund mad    
http://www.diabetes.dk 
                                             
http://opskrifter.heede.dk/  

http://www.vaegtkonsulenterne.dk/

http://www.netdoktor.dk/overvaegt/artikler/kostsund.htm

Hvis du skal folde servietter.....
amerikanske måloverført til danske mål

Stykmål - amerikanske mål

·   en cup rummer = cirka 240 milliliter = to en halv deciliter

·   en tablespoon = cirka 15 milliliter

·   en teaspoon = cirka fem milliliter

·   en cup flour (mel) = cirka 140 gram

·   en cup sugar (sukker) = cirka 200 gram

·   en cup butter (smør) = cirka 225 gram

·   en tablespoon flour = cirka ni gram

·   en tablespoon sugar = cirka 12 gram

·   en tablespoon butter = cirka 14 gram

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.06 | 20:58

Hvor er det smukt lavet - jeg kunne ikke have gjort det bedre selv - du er en perle - nej en diamant --- Knus Vibeke Lawaetz-

...
06.02 | 23:47

Jeg synes nu stadig at i mangler www.retromode.dk på jeres links til indretning, de har en masse fine skilte :)

...
14.10 | 02:59

Meninger er jo for ens egen regning. Det kunne være ment til en selv....

...
14.10 | 00:20

Det lettere for mange, at mene noget om andre, end at mene noget om noget

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE