Kromfohrländer (kromis) og andre hundelinks
internettet
Når man en sen aftentime tjekker sider ud med disse skønne hunde løber tiden meget nemt fra én. Jeg kan til stadighed blive forundret og beundre disse skønne hunde. Der er så mange flotte, søde, kønne charmerende slags af racen Kromforländer... Jeg kunne godt tænke mig mange af slagsen når jeg sådan sidder og falder i svime, men desværre er min tid (og pengepung) ikke til mine drømme. Men så er det jo dejligt at man kan kigge og drømme.

Link der omhandler Kromfohrländere

Når man kigger på linkene (Kromis Link), forstår man hvorfor at Kromfohrländeren ,faldt i vores smag. Den har et skønt udseende, et dejligt væsen og temperament. Den er tro ved sin ejer, kan være reserveret over for fremmede, og så har den en energi der kan udfolde sig ved forskellige aktiviteter. Alt efter hvad man har lyst til at lave med hunden. Den er hurtig, den kan spring højt den kan lege sig gennem aktiviteterne.
🙃
Hvis man vil vide mere om denne hunderace, kan man google under disse navne og der kommer en masse frem:
Kromfohrlænder, Kromfohrländer, Kromfohrlaender

Kromfohrlander,Kromi, Kromis

 Her er lidt historie om denne skønne race:
Racen er forholdsvis ung og har en spændende historie. I slutningen af Anden Verdenskrig gik de amerikanske tropper sammen med en lille, ruhåret og brunlig hund (måske en foxterrier eller lign terrie art) ind i byen Siegen i delstaten Westfalen. En dame tog hunden til sig, og "Peter", der formodes at have været en griffon-lignende hund fra Bretagne, fik hvalpe med naboens gadekryds. Hvalpene var så smukke, at damen, Use Schleifenbaum, besluttede at skabe en ny race.

Efter ti års avlsarbejde fik hun racen anerkendt under navnet kromfohrländer. Navnet kommer af, at byen Siegen ligger nær området Krom Fohr. Racen blev internationalt anerkendt i 1955.

Egenskaber: Kromfohrländeren  også  er en skæg  lille hund,som tilhører gruppe 9 selskabshunde. 
Det er en fin, lille hund, som dog advarer højlydt, når der kommer folk ind på dens enemærker. Kan være tilbageholdende overfor
fremmede. Den er trofast, holder øje med ejereren på løbe eller gå ture,den holder sig altid i nærheden og løber som regel aldrig ud af ejerens (eller den der fører hunden)synsfelt.

Den kan minde om jack russell terrier og elsker at hoppe og springe, så den egner sig fint som agilityhund. Den kan lide at blive aktiveret og er fuld af energi.

Størrelse:
Højden veksler mellem 38 til 46 cm., og den vejer mellem 9 til 16 kg. Afhængig af køn.

Farver:
Racen fås både som glathåret og som ruhåret, og den er hovedsagelig hvid med forskellige brunlige toner på hovedet eller på ryggen i form af en sadel.

Antal:
Der findes ca. 70 stk. af disse søde energibundter i Danmark.

Porthos nyder at være ved stranden hvor han springer i sandklitterne, graver i sandet og løber rundt med de andre hunde der er ved stranden.

Vi har prøvet lidt træning med spring og slalom i haven. Det synes han er dejligt. Jonas ville gerne have gået til Agillity med ham, men det sagde dyrlægen vi nok skulle holde lidt igen med ,under hensyn til hans poter. Men nu hvor han er blevet kastreret kan det jo være at hans poter bliver bedre. Måske ikke konkurrence agillity, men for sjov og motion. Han er god til at springe og nyder at få ros og en frolic i belønning.

http://www.netdyredoktor.dk/

Min dejlige Kromfohrländer...Porthos
Her kan man læse lidt hundestof
Jeg er da rigtig ked af at læse om den lille Yksis der måtte lade livet alt for tidligt.Det er så ærgerligt at visse sygdomme kan sætte en stopper for liv eller for avl. Men der vil nok i fremtiden komme en debat igang omkring regler for sundhedsundersøgelse eller for evt. arvelige sygdomme. Det er der jo i Tyskland og disse regler er vel ok, så der kan føres en vis kontrol med og omkring evt. sygdomme inden avl. Der kan måske i tide opdages noget, som ingen vidste fandtes eller lige præcis lå i denne hunds gener. Dette måske for at begrænse forskellige sygdomme der jo ligger hos Kromfohrländer racen. Men jeg vil da følge med og se hvad der sker på dette område. Helt "fejlfri" hunderacer er nok svært at holde vedlige. Men hunden kan jo være ganske dejlig og sund selv om den har en medfødt sygdom. Hundene skal jo (helst) være"fejlfri"(sunde) hvis de skal indgå i avl og man kan vel forsøge at holde den der....

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.06 | 20:58

Hvor er det smukt lavet - jeg kunne ikke have gjort det bedre selv - du er en perle - nej en diamant --- Knus Vibeke Lawaetz-

...
06.02 | 23:47

Jeg synes nu stadig at i mangler www.retromode.dk på jeres links til indretning, de har en masse fine skilte :)

...
14.10 | 02:59

Meninger er jo for ens egen regning. Det kunne være ment til en selv....

...
14.10 | 00:20

Det lettere for mange, at mene noget om andre, end at mene noget om noget

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE